Zmena v odpisovaní majetku po 1. 1. 2015 (prechod na rovnomerný odpis)

Po zmene v odpisovaní majetku od 1. 1. 2015, napr. pôvodne zrýchlený odpis - skupina 4 - 12 rokov, po prepočte na rovnomerný odpis v predposlednom roku odpisovania sa skráti doba odpisovania o rok, je to správne alebo sa musí dodržať 12 rokov odpisovania? Pri budovách so zrýchleným odpisom 20 rokov pri prepočte na rovnomerný odpis 20 rokov sa zvýšil ročný odpis a doba odpisovania skrátila o 4 roky, na budove bolo vykonané v roku 2014 technické zhodnotenie. Je to tiež správne?

Dátum publikácie:21. 3. 2016
Autor:Ing. Tatiana Mičíková
Právny stav od:1. 1. 2015
Právny stav do:31. 12. 2015


 

 

 

 

 

Vážený návštevník,
prístup do tejto sekcie majú len
UŽÍVATELIA PORTÁLU S PREDPLATENÝM PRÍSTUPOM.

 

 

Nemáte predplatený prístup?

Získajte prístup k celému obsahu, funkciám a službám:

 

Viac ako 12 000 aktuálnych dokumentov

Viac ako 90 aktuálnych videoškolení s obľúbenými lektormi

Tím odborníkov na telefóne a online chate každý pracovný deň

Pravidelné Online / Video rozhovory s odborníkmi

Osobný profil s Vašimi záložkami, históriou, poznámkami...

Mesačný prehľad najdôležitejších informácií e-mailom

 

Cena (ročný prístup): 477,24 € s DPH (388 € bez DPH)

 

Všetky výhody predplateného prístupu nájdete v časti O PORTÁLI

 


 

Chcete mať pravidelné informácie o novinkách a aktuálnej ponuke?

Prihláste sa na odber noviniek e-mailom.


Autor: Ing. Tatiana Mičíková

Súvisiace odborné články

Súvisiace dokumenty

Súvisiace príklady z praxe

Súvisiace právne predpisy ZZ SR

Funkcie

 

 

Partner

cookies24x24  Súhlas s použitím cookies

Táto webová stránka používa rôzne cookies pre poskytovanie online služieb, na účely prihlásenia, poskytovania obsahu prostredníctvom tretích strán, analýzu návštevnosti a iné. V súlade s platnou legislatívou, prosíme, o potvrdenie súhlasu alebo nastavenie Vašich preferencií.

Pamätajte, že súbory cookies sú užitočné pre rôzne užívateľské nastavenia a ich odmietnutím sa môže znížiť Váš užívateľský komfort.

Viac informácií o cookies.